Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Thajská kuřecí polévka TOM KHA GAI

0.0
Thajská kuřecí polévka TOM KHA GAI

Potřebné ingredience

1 plechovka kokosového mléka, 0,5 l kuřecího vývaru (ne z kostky), sušená citronová tráva (doporučuji dát do vajíčka na čaj, tráva zůstane i během vaření tvrdá), červená kari pasta (nebo chilli papričky), 1 lžíce rybí omáčky, 400 g kuřecích prsou, šťáva z půlky limetky, 150 g čerstvých žampionů, hlívy nebo hrst sušeného jidášova ucha (které je třeba namočit podle návodu), lžička třtinového cukru, oddének čerstvého zázvoru (asi 5 cm, oloupat a nastrouhat najemno), nakládané bambusové výhonky, kdo má rád pikantnější - půl sáčku nakládaného růžového zázvoru, hrst cukety a lilku na kostičky.

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájejte na velmi tenoučké plátky, čerstvé houby na osminky nebo proužky. Do hrnce dejte kuřecí vývar, půlku kokosového mléka a přiveďte k varu. Přidejte nakrájená prsíčka a ostatní ingredience kromě lilku a cukety. Vaříme, až jsou prsíčka měkká, pak přidáme zeleninu, zbytek kokosové mléka a dovaříme. Pokud máme, ozdobíme čerstvými koriandrovými lístky.
Je to velmi chutná, pikantní, svěží polévka, kterou si můžete koupit například v asijských bistrech BOK v nákupních centrech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

BOBULE81 20. 1. 2017, 17:11
Ten recept je špatně,ale proti gustu....Do této polévky určitě nepatří červená kari pasta,...,patří tam,citronová tráva,musí být čerstvá,koriandr,kafrové listy,čerstvý,chilli papričky,galanga(podobný zázvoru),thajci dávají taky sušený tamarin(jejich takové ovoce),česnek,limetová šťáva,důležitá jsou i celá rajčata a celá cibule,rybí omáčka,nakonec žampiony...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie